„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Výstava obrazů Miloslava Mouchy v čáslavském divadle

13.10.2017 00:00
V úterý 3. října byla slavnostně zahájena výstava obrazů česko-francouzského výtvarníka Miloslava Mouchy, které jsou nyní až do 26. listopadu k vidění v prostorách Dusíkova divadla. 
 
Úvod vernisáže patřil hudebnímu vystoupení žáků Základní umělecké školy Jana Ladislava Dusíka a poté již následovaly proslovy organizátora výstavy, pana Davida Nováka, starosty města, inženýra Jaromíra Strnada, kurátora výstavy a ředitele Galerie výtvarných umění v Mostě Petra Svobody či ředitelky Dusíkova divadla, paní Evy Albrechtové. 
 
Miloslav Moucha je profesorem École des Beaux-Arts ve francouzském Besançonu a patří k několika málo českým výtvarníkům, kteří se po emigraci z Československa v roce 1968 výrazněji prosadili v zahraničí. Svými obrazy je kromě jiných prestižních sbírek a galerií zastoupen v pařížských Centre Georges Pompidou, Musée National d’Art Moderne, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris a také v pražské Národní galerii. Na čáslavské výstavě jsou poprvé prezentována jeho nejnovější díla. Výstavu pořádá spolek Triatřicet ve spolupráci s vedením Dusíkova divadla.
 
-zak-, Obzory Kutnohorska, 13. 10. 2017
 
Dne 5. 10. 2017 publikováno na oficiáoním webu senátora a starosty Čáslavi Ing. Jaromíra Strnada:
 
Dne 15. 10. 2017 publikováno na Art-Tour.cz:

—————

Zpět