„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Pozvánka na výstavy v Čáslavi

19.11.2016 10:51
(...)
 
Vernisáž výstavy obrazů Kamily Ženaté
 
Ve čtvrtek 10. listopadu se ve foyer Nové scény Dusíkova divadla uskutečnila vernisáž obrazů výtvarnice Kamily Ženaté, která je svým životem pevně spjata právě s tímto městem. Její láska k Čáslavi ji vedla k myšlence darovat městskému muzeu i Dusíkovu divadlu některá ze svých děl. Právě ta tvoří podstatu celé současné výstavy.
 
„Často vzpomínám na kouzelná místa mého dětství. Nazaret, Hejdof, rozkvetlou třešňovku pod hradbami, Hrádek, Vodranty, koupaliště... To vše už dneska není, nebo nabylo úplně jinou podobu. Vzpomínám si, jak každý všední den houkala ve dvě hodiny odpoledne Kosmoska a davy lidí vyrážely z fabriky do města,“ vyjádřila svoji lásku k Čáslavi již v jednom z předchozích rozhovorů paní Kamila Ženatá, která zde prožila celé dětství. Právě proto nyní darovala deset svých prací městu, jeho organizacím a vlastně všem jeho obyvatelům. Za její velkorysost poděkovali v rámci vernisáže jak starosta města inženýr Jaromír Strnad, tak i ředitelka Dusíkova divadla Eva Albrechtová.
 
Vernisáže poutavé výstavy se zúčastnilo mnoho zájemců, mezi nimiž nechyběl ani další z významných malířů regionu, prof. Zdeněk Sejček, který v současné době vystavuje svoje práce jen o několik metrů dále, ve výstavní síni na Žižkově náměstí.
 
zak, Obzory Kutnohorska, 19. 11. 2016

—————

Zpět