„Člověk musí vždycky snít výš, než na co má.“


Hynek Čermák a Tereza z Davle vystavují Průměty do ženské postavy (Kutnohorský deník)

05.10.2019 08:03
Spolek Třiatřicet ve spolupráci s Dusíkovým divadlem Čáslav a Základní uměleckou školou Čáslav uspořádaly v foyeru divadla první říjnový pátek vernisáž výstavy fotografií fotografky Terezy z Davle a herce Hynka Čermáka, kterou její kurátor Petr Svoboda nazval Průměty do ženské postavy. 
 
„Spíš jsem to myslel tak, že se tu promítají dva pohledy na ženský akt,“ vysvětlil v úvodní řeči. Zcela zaplněnému malému divadelnímu sálu nejdříve zahrály na housle žačky místní základní umělecké školy Caterina Rubíno a Denisa Navrátilová pod vedením učitelky Jiřiny Borské Gulliverovu suitu Georga Philippa Telemanna, všechny přítomné poté pozdravil starosta města Vlastislav Málek.
 
Pak už se část velkého množství návštěvníků vydala se skleničkou prohlížet množství vystavených ženských aktů, jiní ochutnávali kurátorskou občerstvovací specialitu alsaský bramborový salát a alsaskou šunkovou pěnu a především přítomní fotografové oblehli oba autory a manželku Hynka Čermáka Veroniku Čermák Mackovou, známou z nekonečného televizního seriálu Ulice.
 
Fotografie Hynka Čermáka jsou prodejné a případný finanční výtěžek autor věnuje na projekt Bellis pomáhající mladým ženám, které onemocněly rakovinou. Výstava je v čáslavském Dusíkově divadle k vidění až do konce roku a pořadatelé slibují i vydání obsáhlého katalogu, který je ještě možné podpořit dárcovskou kampaní na webu startovac.cz.
 
Zdeněk Hejduk, Kutnohorský deník, 5. 10. 2019
 

—————

Zpět